Využití steviosidů a rebaudiosidů v potravinářském průmyslu v České repbulice a v Evropské unii – Radek PRAYER
Radek PRAYER
Bakalářská práce
Využití steviosidů a rebaudiosidů v potravinářském průmyslu v České repbulice a v Evropské unii
Stevioside and rebaudioside use in the food industry in the Czech Republic and the European Union
Anotace:
Hlavním cílem této práce bylo rešeršně zpracovat možnost využití steviol-glykosidů v potravinách v rámci České republiky a Evropské unie v období od roku 2000 se zaměřením na legislativu a na nepotravinářské využití. Na základě článků z odborných časopisů a dostupných legislativních předpisů je zřejmé, že stévie je rostlina s velkým potenciálem nahradit alespoň část současných sladidel. stévii je možné …víceAbstract:
The main objective of this work was a search process can use steviolglycosides in foodstuffs within the Czech Republic and the European Union in the period since 2000, focusing on legislation and non-food use. Based on journal articles and available legislative provisions, it is clear that Stevia is a plant with great potential to replace at least part of the current sweeteners. Stevia can also be …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PRAYER, Radek. \textit{Využití steviosidů a rebaudiosidů v potravinářském průmyslu v České repbulice a v Evropské unii}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/80vtle/.
Jak správně citovat práci
PRAYER, Radek. Využití steviosidů a rebaudiosidů v potravinářském průmyslu v České repbulice a v Evropské unii. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly
Nela KÜFFNEROVÁ -
Alternativní sladidla ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Nová nízkokalorická sladidla v potravinách a nápojích
Lucie Kunčarová
Název
Vložil
Vloženo
Práva