Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení – Bc. Matěj Blecha
Bc. Matěj Blecha
Master's thesis
Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení
Meat quality of guineafowl’s from different housing systems
Abstract:
Perliččí maso je vhodnou alternativou ke kuřecímu a je považováno za velmi libové s nízkým zastoupením tuku. Avšak kvalita masa může být ovlivněna několika faktory. Mezi vnitřní faktory patří hlavně pohlaví, genotyp a věk zvířete. Mezi vnější faktory se může zařadit například výživa zvířat, stres vyvolaný před porážkou, biochemické změny, vady a mikrobiální kontaminaci masa, a především systémy ustájení …moreAbstract:
Guinea fowl’s meat is a suitable alternative to chicken. Guinea fowl’s meat is also considered very lean with a low fat content. However, the quality of the meat can be affected by several factors. Internal factors include mainly the sex, genotype, and age of the animal. External factors include animal nutrition, stress induced before slaughter, biochemical changes, defects and microbial contamination …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 16. 5. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Lukáš Zita, Ph.D.
- Reader: Gabriela Dlouhá, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BLECHA, Matěj. \textit{Kvalita masa perliček z~různých systémů ustájení}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/81sgz5/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Vliv systému ustájení králíků na výkrmnost a jatečnou hodnotu
Kateřina Folbrechtová -
Vliv restrikce krmiva na užitkovost a jatečnou hodnotu u pomalu rostoucích králíků
Klára Kubečková -
Vliv systému ustájení na kvalitu jatečného těla a charakteristiky svalového vlákna u brojlerových králíků
Karolína Hošková -
Klima školní třídy - fyzikální parametry
Lenka MAŇÁSKOVÁ -
Fyzikální parametry a charakteristika ultrazvukového pole v biologickém experimentu
Martin Sedlář -
Chemismus a fyzikální parametry rybníků během hydrologického roku
Světlana HUMMELOVÁ -
Kvalitativní parametry mražených krémů s mléčným základem
Tereza Šimková -
Chemicko-fyzikální parametry povrchových vod říční sítě na Novohradsku.
Tereza VESELÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights