Změny vývoje mikroflóry během výroby a skladování masného výrobku – Bc. Iveta Kalousová
Bc. Iveta Kalousová
Master's thesis
Změny vývoje mikroflóry během výroby a skladování masného výrobku
Changes in the Development of Microflora During Production and Storage of Meat Product
Abstract:
V této práci byla zkoumána mikroflóra fermentovaného masného výrobku (Paprikáš) vy-robeného dvěma odlišnými technologiemi klasickou a Quick-Dry-Slice (QDS) technolo-gií. Cílem bylo zhodnotit druhové zastoupení a růst technologicky významných mikroor-ganizmů v průběhu výroby a skladování salámů. K tomu bylo využito kultivačních metod i techniky PCR-DGGE. Součástí práce byla optimalizace izolace bakteriální …moreAbstract:
In this work, the microflora of fermented meat products (Paprikáš) produced by two diffe-rent techniques (classical and Quick-Dry-Slice) was investigated. The aim was to evaluate species diversity and growth of technologically important microorganism during producti-on and storage of fermented meat products. The cultivation methods and PCR-DGGE technique was used. One part of this work was targeted …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2016
Accessible from:: 3. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kalousová, Iveta. Změny vývoje mikroflóry během výroby a skladování masného výrobku. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 3.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 3. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Fermentované masné výrobky vyrobené bez použití udícího kouře
Klára Janíková -
Fermentované masné výrobky jako potenciální zdroj Encephalitozoon cuniculi
Tereza VECKOVÁ -
Fermentované masné výrobky ze skopového masa s přídavkem prebiotik
Radek HOLÍK -
Maso přežvýkavců jako surovina pro fermentované masné výrobky
Pavel Votava -
Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.
Lucie KOSTŘICOVÁ -
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Kateřina Zelinková -
Využití moderních metod při sledování diverzity mikroflóry u fermentovaného masného výrobku
Veronika Kučabová