Metody mikrobiální dekontaminace potravin – Kamila VLKOVÁ
Kamila VLKOVÁ
Bakalářská práce
Metody mikrobiální dekontaminace potravin
The methods of microbial decontamination
Anotace:
Potraviny rostlinného i živočišného původu podléhají mikrobiálnímu rozkladu. Mikrobiální dekontaminace se používá k potlačení či odstranění mikroorganizmů způsobujících kažení potravin a patogenních mikroorganizmů. Pro zabezpečení kvality a nezávadnosti potravin je z toho důvodu ošetřujeme různými postupy. Při chemickém ošetření se používají nejčastěji organické kyseliny a jejich soli. Do fyzikálních …víceAbstract:
Food of vegetable and animal origin is liable to microbial spoilage. Microbial decontamination is used for suppression or elimination of pathogens and microorganisms causing food spoilage by means of varied methods. The most commonly used chemical methods are organic acids and theirs salts. Physical methods include different types of radiance, temperature and drying. Bacteriocins are used as biological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor:
5441
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VLKOVÁ, Kamila. Metody mikrobiální dekontaminace potravin. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza a zkoušky dekontaminace mikroflory chlazených kuřat
Lenka ŠOUKALOVÁ -
Sledování účinků kyseliny sorbové a jejich solí na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin
Silvie DAŇKOVÁ -
Údržnost "raw" potravin
Pavla Bočková -
Vliv snížení obsahu sodných iontů na údržnost a vlastnosti masných výrobků
Markéta Adamcová -
Vliv modelového pšeničného kvasu na strukturu střídy a údržnost pokusného pečiva
Anna Urešová -
Aditivní látky - látky prodlužující údržnost potravin
Gabriela VOLKOVÁ -
Údržnost a nutriční hodnota rýže
Lukáš Snopek -
Sledovanie údržnosti majonéz vo vzťahu k ich zloženiu
Lucia Klačmanová