Kamila VLKOVÁ

Bachelor's thesis

Metody mikrobiální dekontaminace potravin

The methods of microbial decontamination
Abstract:
Potraviny rostlinného i živočišného původu podléhají mikrobiálnímu rozkladu. Mikrobiální dekontaminace se používá k potlačení či odstranění mikroorganizmů způsobujících kažení potravin a patogenních mikroorganizmů. Pro zabezpečení kvality a nezávadnosti potravin je z toho důvodu ošetřujeme různými postupy. Při chemickém ošetření se používají nejčastěji organické kyseliny a jejich soli. Do fyzikálních …more
Abstract:
Food of vegetable and animal origin is liable to microbial spoilage. Microbial decontamination is used for suppression or elimination of pathogens and microorganisms causing food spoilage by means of varied methods. The most commonly used chemical methods are organic acids and theirs salts. Physical methods include different types of radiance, temperature and drying. Bacteriocins are used as biological …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Identifier: 5441

Thesis defence

  • Date of defence: 20. 6. 2008

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

VLKOVÁ, Kamila. Metody mikrobiální dekontaminace potravin. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.