Využití aktivních látek z jedlého hmyzu ve vlasových přípravcích – Pavla Šnajdárková
Pavla Šnajdárková
Bakalářská práce
Využití aktivních látek z jedlého hmyzu ve vlasových přípravcích
Using Active Substances from Edible Insects in Hair Preparations
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo sepsat literární rešerši na zadané téma. Bakalářská práce pojednává o vývoji vlasů a užití aktivních látek z jedlého hmyzu ve vlasové kosmetice. V úvodu práce bylo věnováno vývoji vlasového folikulu, složení vlasů a jednotlivým cyklům růstu. Dále byly zmíněny fyzikální vlastnosti, které na vlasy působí. Byly popsány rozdíly účinků vlasových přípravků masek a kondicionérů …víceAbstract:
My bachelor's thesis aimed to write a literature search on a given topic. The bachelor thesis deals with the development of hair and the use of active substances from edible insects in hair cosmetics. In the introduction I deal with the development of the hair follicle, hair composition and individual growth cycles. I also mention the physical properties that affect the hair. Differences in the effects …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šnajdárková, Pavla. Využití aktivních látek z jedlého hmyzu ve vlasových přípravcích. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů
Práce na příbuzné téma
-
Mechanické vlastnosti dřeva vystaveného teplotnímu zatížení
Jakub Hlaváček -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Jedlý hmyz jako součást jídelníčku pro osoby trpící dnou
Jana Matlášková -
Jedlý hmyz a jeho postavení ve výživě
Aneta ŽALKOVSKÁ -
Hmyz – (staro)nová potravina: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Vendula Smilková -
Hmyz - námět pro výtvarné činnosti v mateřské škole
Anna SNĚŽÍKOVÁ