Produkce, kvalita a technologie zpracování velbloudího masa – Veronika Sejbalová
Veronika Sejbalová
Bakalářská práce
Produkce, kvalita a technologie zpracování velbloudího masa
Production, quality and technology of camel meat processing
Anotace:
Práce je zaměřena na produkci, kvalitu a technologické zpracování velbloudího masa. Přeprava velbloudů se provádí velmi často na dlouhé vzdálenosti, proto se velbloudi nechávají před porážkou až 24 hodin na jatkách bez příjmu krmiva. U velbloudů se využívá omráčení mechanického nebo užitím elektrického proudu. Po omráčení následuje vykrvení, stažení z kůže, vykolení a následně veterinární prohlídka …víceAbstract:
The thesis focuses on the production, quality and technological processing of camel meat. Since Camels are often transported over long distances, they are not fed as far as 24 hours before the slaughter. For camels, mechanical stunning or the use of a power source is used. Stunning is followed by bleeding, skinning, evisceration and a veterinary examination. Camel meat is a dietary meat with a fat …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Eva Šnajdarová, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza vybraných mateřských vlastností bahnic a porodní hmotnosti jehňat na přežitelnost jehňat, jejich růstové schopnosti a ukazatele jatečné hodnoty
Marek Mach -
Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa
Adéla Zetková -
Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti
Adéla Kolísková -
Rozdíly v užitkovosti a kvalitě masa pomalu a rychle rostoucích kuřat
Ellen Novotná -
Vlastnosti a zpracování masa nutrií
Nikola Hermanová -
Vliv příkrmu na porážkovou hmotnost a složení jatečného těla u faremně chovaných daňků (Dama dama)
Eliška FRIEDBERGEROVÁ -
Vlastnosti a zpracování krokodýlího masa
Ondřej Hrabal -
Produkce, zpracování a využití kachního masa
Michaela Daňková