Bc. Ivana Beránková
Bachelor's thesis
Antioxidační vlastnosti potravin
Antioxidant properties of foodstuffs
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních a syntetických antioxidantů, jejich výskytem v potravinách a využitím v potravinářském průmyslu. Dále je uveden jejich vliv na zdraví lidského organismu. Jsou zde popsány základní postupy stanovení antioxidační kapacity vzorků potravin pomocí různých instrumentálních metod, jejichž principy jsou uvedeny v závěru práce.Abstract:
This work deals with the characterisation of natural and synthetic antioxidants, their occurrence in food and their application in the food industry. The influence
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 6. 2010
Thesis defence
- Date of defence: 1. 9. 2010
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Beránková, Ivana. Antioxidační vlastnosti potravin. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Využití metody HPLC na hodnocení ovocných šťáv
Kristýna Spurná -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Metody hodnocení kvality medu
Marie Procházková -
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Aneta Zemánková -
Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení
František Herynek -
Antioxidanty ve vybraných odrůdách hrušní
Barbora Havlíčková