Bc. Ivana Beránková

Bachelor's thesis

Antioxidační vlastnosti potravin

Antioxidant properties of foodstuffs
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních a syntetických antioxidantů, jejich výskytem v potravinách a využitím v potravinářském průmyslu. Dále je uveden jejich vliv na zdraví lidského organismu. Jsou zde popsány základní postupy stanovení antioxidační kapacity vzorků potravin pomocí různých instrumentálních metod, jejichž principy jsou uvedeny v závěru práce.
Abstract:
This work deals with the characterisation of natural and synthetic antioxidants, their occurrence in food and their application in the food industry. The influence
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 6. 2010

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 9. 2010
  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Beránková, Ivana. Antioxidační vlastnosti potravin. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs