Ing. Filip Kratochvíl

Master's thesis

Analýza francouzské gastronomie

Analysis of French gastronomy
Abstract:
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu francouzské gastronomie a její využití z hlediska regionálních pokrmů ve Francii a České republice. Cílem mojí práce je zmapovat francouzskou gastronomii z regionálního hlediska, provést analýzu produktů, surovin, nápojů a následně analýzu regionálních pokrmů ve všech dvaadvaceti regionech. Cílem práce je rovněž na základě sledování vybraných restaurací ve …more
Abstract:
The presented master‘s dissertation focuses on the analysis of French gastronomy and its application from the perspective of regional dishes in France and the Czech Republic. The first aim of my thesis is to map and analyse regional dishes, ingredients and drinks in all of the twenty-two French regions. The second aim is to map the offerings of traditional dishes in the restaurant markets of France …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2013

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 6. 2013
  • Supervisor: Ing. Blanka Zimáková
  • Reader: PhDr. Marek Merhaut, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze