Nanomateriály s enkapsulovanými biologicky aktivními látkami pro prodloužení trvanlivosti potravin – Štěpánka Penčáková
Štěpánka Penčáková
Bakalářská práce
Nanomateriály s enkapsulovanými biologicky aktivními látkami pro prodloužení trvanlivosti potravin
Nanomaterials with encapsulated biologically active compounds for extending the shelf life of food
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nanomateriálů a jejich využití v potravinářství. Zaměřuje se na nanomateriály s enkapsulovanými biologicky aktivními látkami a aktivní obalové materiály s antimikrobiální aktivitou. Popisuje materiály vhodné pro syntézu těchto nanomateriálů a na metody, kterými může být syntéza uskutečněna. Praktická část této bakalářské práce se zaměřuje na syntézu …víceAbstract:
This bachelor thesis addresses the issue of nanomaterials and their utilization in the food industry. It focuses on nanomaterials with encapsulated biologically active compounds and active packaging materials with antimicrobial activity. It describes materials suitable for synthesizing these nanomaterials and the methods by which synthesis can be achieved. The practical part of this bachelor thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Zuzana Bytešníková, Ph.D.
- Oponent: Zdenka Fohlerová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PENČÁKOVÁ, Štěpánka. \textit{Nanomateriály s~enkapsulovanými biologicky aktivními látkami pro prodloužení trvanlivosti potravin}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/89s2cu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Principy prodlužování trvanlivosti masných výrobků
Pavla Doleželová -
Use of Plant Extracts from Family Moraceae to Extend the Shelf Life of Meat
Karen Sovjáková