Ema Palíková

Bachelor's thesis

Světová produkce sýrů a jejich párování v gastronomii.

World cheese production and their pairing in gastronomy
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá současnou světovou produkcí sýrů a jejich párováním. Poskytuje ucelený přehled o výrobě a párování sýrů se zaměřením na teoretické a praktické aspekty tohoto tématu. Teoretická část práce se zabývá historií sýrů, včetně jejich vzniku a vývoje, nutričními hodnoty a zdravotními výhodami a nevýhodami. Následně poskytuje podrobný rozbor různých druhů sýrů a výroby. Dále …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with the current world cheese production and pairing, providing a comprehensive overview of cheese production and pairing, focusing on the theoretical and practical aspects of this topic. The theoretical part of the thesis deals with the history of cheese, including its origin and development, nutritional value and health advantages and disadvantages. It then provides a detailed …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 26. 5. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
  • Reader: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: AMBIS vysoká škola, a.s.

AMBIS University

Bachelor programme / field:
Hotel and tourism management / Hotel and tourism management