Světová produkce sýrů a jejich párování v gastronomii. – Ema Palíková
Ema Palíková
Bachelor's thesis
Světová produkce sýrů a jejich párování v gastronomii.
World cheese production and their pairing in gastronomy
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá současnou světovou produkcí sýrů a jejich párováním. Poskytuje ucelený přehled o výrobě a párování sýrů se zaměřením na teoretické a praktické aspekty tohoto tématu. Teoretická část práce se zabývá historií sýrů, včetně jejich vzniku a vývoje, nutričními hodnoty a zdravotními výhodami a nevýhodami. Následně poskytuje podrobný rozbor různých druhů sýrů a výroby. Dále …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the current world cheese production and pairing, providing a comprehensive overview of cheese production and pairing, focusing on the theoretical and practical aspects of this topic. The theoretical part of the thesis deals with the history of cheese, including its origin and development, nutritional value and health advantages and disadvantages. It then provides a detailed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023
Identifier:
https://is.ambis.cz/th/laeg9/
Thesis defence
- Date of defence: 26. 5. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
- Reader: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PALÍKOVÁ, Ema. \textit{Světová produkce sýrů a jejich párování v gastronomii.}. Online. Bachelor's thesis. Praha: The College of Regional Development and Banking Institute - AMBIS, a.s. 2023. Available from: https://theses.cz/id/8a4e9a/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: AMBIS vysoká škola, a.s.AMBIS University
Bachelor programme / field:
Hotel and tourism management / Hotel and tourism management
Theses on a related topic
-
Sýry v gastronomii
Igor Kuznetcov -
Uplatnění sýrů v současné gastronomii
Eva Kauerová -
Sýry v gastronomii
Aneta Kozová -
Produkce biogenních aminů v přírodním sýru
Natálie Ogurková -
Sledování produkce enterotoxinu Staphylococcus aureus v kozím sýru
Bohdana JANŠTOVÁ -
Mykotoxiny v potravinách a stanovení produkce kyseliny cyklopiazonové v sýrech s bílou plísní na povrchu.
Zdeňka FOLTÝNOVÁ -
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl