Mikrobiální rizika u výroby nealkoholických nápojů – Jana Vaňharová
Jana Vaňharová
Bachelor's thesis
Mikrobiální rizika u výroby nealkoholických nápojů
Microbial risks in the production of soft drinks
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá nealkoholickými nápoji a jejich možnou mikrobiální kontaminací. Nejdříve jsou nealkoholické nápoje rozděleny podle vyhlášky č. 248/2018 Sb.Dále je popsáno, ze kterých surovin jsou nealkoholické nápoje vyrobeny. Další část je věnována hlavním skupinám mikroorganismů, které mohou kontaminovat nealkoholické nápoje. Na závěr je zpracován přehled technologických operací výroby …moreAbstract:
This bachelor thesis focuses on soft drinks and their possible microbial contamination. The most important are non-alcoholic beverages available according to Decree No. 248/2018 Coll. It is also necessary that non-alcoholic beverages are produced from a source of raw materials. The next part is considered to be the management of groups of microorganisms that can control soft drinks. Finally, an overview …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Reader: Miloš Jurica, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
-
Vliv technologických operací na obsah těkavých látek v kvašených nápojích
Jakub Nešpor -
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Riziko kontaminace průsakových vod nežádoucími mikroorganismy při závlahách vyčištěnými odpadními vodami
Daniel Růžička -
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová -
Hodnocení mikrobiální kontaminace u různých druhů medů
Marie Hubinková -
Mikrobiální kontaminace piva v průběhu skladování
Zbyněk Zemánek -
Mikrobiální kontaminace koření v hlášení RASFF
Andrea TOMISOVÁ -
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Kateřina Kořínková