Kateřina Borková

Bakalářská práce

Ovčí mléko a možnosti jeho zpracování

Sheep's milk and its processing options
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá složením, vlastnostmi ovčího mléka a možnostmi jeho zpracování na výrobky jako jsou sýry, jogurt, máslo, ghí a čokoláda. Ovčí mléko obsahuje především sacharidy, tuky, bílkoviny a ostatní organické a anorganické látky jako vitamíny, minerální látky a enzymy. Důležitými vlastnostmi jsou především kyselost (aktivní a titrační) a syřitelnost mléka. Práce popisuje také zpracování …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with the composition, characteristics of sheep's milk and possibilities of its processing into products such as cheese, yogurt, butter, ghee and chocolate. Sheep's milk contains mainly carbohydrates, fats, proteins and other organic and inorganic substances such as vitamins, minerals and enzymes. Important properties are mainly acidity (active and titration) and rennetability …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Oponent: Hana Zachovalová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta