Studium vlivu ztekucování krystalizovaného medu\nl{} na jeho složení – Bc. Monika Hetverová
Bc. Monika Hetverová
Diplomová práce
Studium vlivu ztekucování krystalizovaného medu\nl{} na jeho složení
Study of the influence of melting of crystalized honey on its composition
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na vliv ztekucení krystalického medu na jeho složení. První část této práce se zabývá optimalizací chromatografické separace a detekce vybraných látek, kterými jsou přírodní antioxidanty. Další část se věnuje extrakci na tuhé fázi a byla zjištěna výtěžnost extrakce jednotlivých látek. Optimalizované podmínky byly použity na analýzu reálného vzorku medu. V druhé části …víceAbstract:
This thesis is focused on the influence of liquefaction of crystallized honey on its composition. The first part of this work deals with the optimization of chromatographic separation and detection of selected substances which are natural antioxidants. Another part is devoted to solid phase extraction and a yield of extraction of the individual substances was found. The optimalized conditions were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2012
- Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HETVEROVÁ, Monika. \textit{Studium vlivu ztekucování krystalizovaného medu$\backslash$nl$\{\}$ na jeho složení}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/8h0fxg/.
Jak správně citovat práci
Hetverová, Monika. Studium vlivu ztekucování krystalizovaného medu\nl{} na jeho složení. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení aminokyselin obsažených v medovinách s využitím kapalinové chromatografie
Jana Šebková -
Stanovení pesticidů v environmentálním prostředí pomocí kapalinové chromatografie
Barbora Vachová -
Optimalizace metody vysokoúčinné kapalinové chromatografie s hmotnostně-spektrometrickou detekcí pro analýzu tetracyklinových antibiotik ve vybraných matricích
Tomáš Šopík -
Analýza vybraných léčiv pro léčbu roztroušené sklerózy pomocí kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí
Patrik MATLAK -
Použití kapalinové chromatografie v analýze vzorků životního prostředí
Monika KŘÍŽOVÁ -
Stanovení vybraných fenolů v cigaretových nedopalcích pomocí kapalinové chromatografie
Josef TROUP -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško