Výživa jako faktor prevence kardiovaskulárních onemocnění – Bc. Libuše Sedláčková
Bc. Libuše Sedláčková
Diplomová práce
Výživa jako faktor prevence kardiovaskulárních onemocnění
Nutrition as the Factor for Prevention of Cardiovascular Diseases
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou související s výživou při prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku kardiovaskulárních onemocnění a rizikové faktory, které se podílejí na vzniku těchto onemocnění nebo zhoršují jejich průběh. V teoretické části jsou dále uvedena pravidla zdravé výživy, výživová a dietní opatření. Cílem praktické části bylo provést …víceAbstract:
My master thesis deals with the issues related to the nutrition in the prevention of cardiovascular diseases. The theoretical part is focused on the characteristics of cardiovascular diseases and the risk factors which participate in the development of these diseases or deteriorating their progress. The theoretical part also contains the rules of healthy nutrition, nutritional and dietary measures …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Sedláčková, Libuše. Výživa jako faktor prevence kardiovaskulárních onemocnění. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv bezu černého, ženšenu pravého a zázvoru lékařského na diabetes mellitus, chřipku a kardiovaskulární onemocnění.
Josef Kovář -
VÝŽIVA JAKO HLAVNÍ FAKTOR PREVENCE KARDIOVASKULÁRNÍCH ONEMOCNĚNÍ
Matouš Nový -
Výživa člověka při prevenci civilizačních chorob - kardiovaskulární onemocnění
Eva VYKOUKALOVÁ -
Současná výživa a civilizační onemocnění
Simona FENCLOVÁ -
Výživa jako preventabilní faktor kardiovaskulárních onemocnění
Ondřej Husák -
Výživa při prevenci kardiovaskulárních onemocnění
Libuše SEDLÁČKOVÁ -
Nutriční terapie v kardiovaskulární rehabilitaci při ischemické chorobě srdeční
Lucie Nárožná -
Role výživy a pohybu v prevenci kardiovaskulárních onemocnění
Romana TOMÁNKOVÁ