Ing. Daniela Strnadová

Disertační práce

Vliv podmínek zpracování suroviny na průběh výroby a výsledný mlékárenský produkt

The influence of raw material conditions to the manufacturing process and the resulting diary product
Anotace:
První část práce se zabývá ovčím a kozím mlékem a studiem, zda je možné ho podchlazovat či zamrazovat po určitou dobu a později použít pro výrobu sýrů bez ovlivnění průběhu výroby a výtěžnosti. Podle výsledků můžeme doporučit zamrazení ovčího mléka v běžném domácím mrazáku, při teplotě -18 °C po dobu až 3 měsíců, v případě že mléko bude použito na výrobu čerstvého sýra. Zamrazení mléka by dalo farmářům …více
Abstract:
The first part deals with sheep milk. We investigated whether undercooling or freezing of milk for some period of time is possible in order to use this milk for cheese production without affecting the course of production and yielding of cheese. Based on our results we can recommend freezing of sheep milk in a common freezer with the temperature of -18°C for the period of 3 months in case the milk …více
 

Klíčová slova

sýr skladování zrání

Keywords

cheese ageing storage
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 1. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
  • Oponent: Juraj Čuboň, externi, Lenka Kouřimská, externi, Eva Samková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 8udj55 8udj55/3
27. 1. 2016
Složky
Soubory
Halíčková, K.
27. 1. 2016
Halíčková, K.
27. 1. 2016
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.