Rostlinné nápoje jako alternativy k mléku savců – Martina Joklíková
Martina Joklíková
Bachelor's thesis
Rostlinné nápoje jako alternativy k mléku savců
Plant drinks as alternatives to mammals milk
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku související s konzumací kravského mléka. Popisuje rizika a vznik nemocí spojené s jeho nadměrnou konzumací. V práci jsou popsány technologie výrob, složení a srovnání značek rostlinných alternativ k mléku savců. Zabývá se zařazením těchto alternativ, z hlediska jejich obsahu živin, do čistě rostlinné stravy.Abstract:
This bachelor thesis focuses on the problems related to the consumption of cow's milk. It describes the risks and illnesses associated with its excessive consumption. In the thesis, there are also described technology of production, composition, and comparison of plant alternatives to mammalian milk. It deals with the implementation of these alternatives, from the viewpoint of their nutrient content …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 6. 2017
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Joklíková, Martina. Rostlinné nápoje jako alternativy k mléku savců. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji
Lucie Vyvážilová -
Výskyt laktózové intolerance v české populaci
Jiřina CHÁNOVÁ -
Makový nápoj a jeho význam pro lidi s intolerancí laktózy
Lucie Linhartová -
Laktózová intolerance a zařazování mléčných výrobků do jídelníčku
Nikola KÁCHOVÁ -
Mléčné výrobky vhodné pro spotřebitele s laktózovou intolerancí
Nela Kumová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Jsou rostlinné alternativy mléka budoucností?
Kateřina Krajníková