Romana Nemcová
Bakalářská práce
Antioxidanty ve výživě lidí
Antioxidants in human nutrition
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo poukázat na důležitost antioxidantů v lidské výživě, jejich fungování a působení na lidské zdraví. Antioxidantům se v poslední době věnuje zvláštní pozornost díky jejich příznivým účinkům na lidský organismus. Antioxidační aktivita je veličina, kterou se hodnotí schopnost organismu vychytávat volné radikály, bránit jejich vzniku nebo je převádět na nereaktivní nebo …víceAbstract:
The aim of this study was to show the importance of the antioxidants in human nutrition, their functioning and effects on human health. Special attention is recently paid to antioxidants due to their positive effects on the human body. Antioxidant activity is variable which evaluates the ability of the body to capture the free radicals, to prevent their occurrence or to convert them to unreactive or …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv antioxidantů a probiotik na zdraví člověka
Adéla Hendrychová -
Rethinking the Body: An exploration of Patient's Autonomy and Body Integrity Dysphoria in the Czech Republic
Leandro Loriga -
Antioxidanty v obilovinách a pseudocereáliích
Erika Pavelková -
Výživa koček v chovu s ohledem na prevenci onemocnění
Jitka Richterová -
Stravování a zdravá výživa lidí ve fitness centrech
Adéla Staňková -
Kofein a výživa člověka
Daniela Dreslerová -
Jogurty-jejich benefity a postavení ve výživě člověka
Barbora Slanařová -
Mořské plody ve výživě člověka
Eva Podešvová
Název
Vložil
Vloženo
Práva