Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně – Mgr. Pavel Zálešák
Mgr. Pavel Zálešák
Bakalářská práce
Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně
Options for reducing the sulfur dioxide content of wine
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou oxidu siřičitého ve víně a metodami k jeho snížení. Práce je zpracována metodou literární rešerše. Nejdříve je popsána problematika využití oxidu siřičitého při výrobě vína a vlastnosti, kvůli kterým je tato látka používána. V další části jsou popsány jednotlivé metody, které lze rozdělit na technologické, chemické a fyzikální. Práce se zaměřuje na fyzikální …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the topic of sulfur dioxide in wine and the methods contributing to its reduction. The method of literary research is used. Firstly, it is described the use of sulfur dioxide in wine production and the properties for which this substance is used. The next part describes the individual methods, which can be divided into technological, chemical and physical. The thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Dagmar Oharková, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Uhlíkové nanostruktury, spektroskopie a in situ spektroelektrochemie
Zuzana MELNÍKOVÁ -
Vliv vysokého hydrostatického tlaku na obsah živých kvasinek v nefiltrovaných pivech
Kristýna Šírová -
Evaluation of complex metabolome of malting barley after the treatment by pulsed electric field
Michal Lazárek -
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
Lubomír Ivičič -
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
Martina Petrjánošová -
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína
Katarína ANETOVÁ -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček -
Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.
Miroslav Šibrava