Identifikace těkavých látek obsažených v růžích – Bc. Tereza Poláčková
Bc. Tereza Poláčková
Master's thesis
Identifikace těkavých látek obsažených v růžích
Identification of volatiles compounds in the roses
Anotácia:
Tato diplomová práce je založena na hledání vhodných podmínek pro extrakci těkavých látek ze vzorků růží. Práce obsahuje teoretickou část, kde jsou zpracovány informace o vlastnostech a využití vonných látek, extrakčních a separačních technikách.Experimentální část se zabývá popisem analýzy těkavých látek a zahrnuje výsledky optimalizace a jednotlivých experimentů. Podmínky mikroextrakce tuhou fází …viacAbstract:
This diploma thesis is based on fading suitable conditions for the extraction of volatile compounds from samples of roses. Theses contains theoretical part where are processed some information about utilization of aromatic compounds, extraction and separation techniques. Experimental part deals with describing analysis of volatile compounds and includes the results of optimisation and each experiments …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2015
- Vedúci: Ing. Aleš Eisner, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Poláčková, Tereza. Identifikace těkavých látek obsažených v růžích. Pardubice, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry / Analytical Chemistry
Práce na příbuzné téma
-
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází
Pavla Adámková -
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Lucie Jiroutková -
Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází
Michaela Martínková -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin
Kateřina Nořinská -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele
Hana Štefanová