Změny v nutriční hodnotě zeleniny pěstované na půdě kontaminované arsenem – Michaela Kovandová
Michaela Kovandová
Bachelor's thesis
Změny v nutriční hodnotě zeleniny pěstované na půdě kontaminované arsenem
The changes in nutritional value of vegetables cultivated on soil contaminated with arsenic
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá vlivem arsenu (As) na zkoumané nutriční hodnoty pěstované zeleniny. Cílem práce bylo zhodnocení působení As na nutriční hodnoty vybraných plodin. Byly definovány tři hypotézy: 1) Vlivem kontaminace půdy dojde ke snížení výnosu pěstované produkce; 2) Kontaminace půdy zvýší obsah toxického As v pěstované produkci; 3) Kontaminace půdy arsenem ovlivní obsah vybraných živin, …moreAbstract:
The bachelor thesis is focused on impact of arsenic on selected nutritional values of grown vegetables. The aim of this thesis was evaluation the As influence on nutritional values onto selected crops. Three hypotheses were defined: 1) Soil contamination causes yield reduction of the harvested crops; 2) Soil contamination increases amount of toxic As in harvested vegetables; 3) Soil contamination …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Daniela Pavlíková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOVANDOVÁ, Michaela. \textit{Změny v~nutriční hodnotě zeleniny pěstované na půdě kontaminované arsenem}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/92qcp2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Kvalita zeleniny pěstované na půdě antropogenně kontaminované rizikovými prvky
Eliška Zátková -
Kvašená a sterilovaná zelenina - srovnání kvality domácí a průmyslově zpracované zeleniny
Vlastimil Ducký -
Kvalita ovoce a zeleniny na českém trhu
Kateřina RYSOVÁ -
Ochrana brukvovité zeleniny vůči škůdcům a jejich vliv na kvalitu produktů
Kateřina Kovaříková -
Vliv teploty a doby skladování na mikrobiologickou kvalitu balené salátové zeleniny
Veronika Krejčová -
Hodnocení pěstebních substrátů a jejich vlivu na produkci a kvalitu zeleniny
Tereza Kršková -
Vliv kontaminace životního prostředí na kvalitu listové zeleniny
Silvie Jančíková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights