Bc. Lenka Tatarková

Master's thesis

Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného

Preparation and Properties of Emulsion Gels Based on Cellulose Nanocrystals and Sodium Caseinate
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na přípravu emulzních gelů z Pickeringových emulzí stabilizovaných dvěma typy částic, a to nanokrystalickou celulózou (CNC) a kaseinátem sodným (CAS). Teoretická část se zabývá obecnými charakteristikami emulzí, jejich vlastnostmi a přípravou. Dále zpracovává tematiku stabilizujících částic, jejich fyzikálně-chemických vlastností a využití. V poslední kapitole je přiblížena …more
Abstract:
The diploma thesis is focused on the preparation of emulsion gels based on Pickering emulsions stabilized with two types of particles, namely nanocrystalline cellulose (CNC) and sodium caseinate (CAS). The theoretical part of the work concentrates on the emulsions, their properties and preparation, and introduces also stabilizing particles, their physico-chemical properties and applications. In the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Věra Kašpárková, CSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Tatarková, Lenka. Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production