Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného – Bc. Lenka Tatarková
Bc. Lenka Tatarková
Master's thesis
Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného
Preparation and Properties of Emulsion Gels Based on Cellulose Nanocrystals and Sodium Caseinate
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na přípravu emulzních gelů z Pickeringových emulzí stabilizovaných dvěma typy částic, a to nanokrystalickou celulózou (CNC) a kaseinátem sodným (CAS). Teoretická část se zabývá obecnými charakteristikami emulzí, jejich vlastnostmi a přípravou. Dále zpracovává tematiku stabilizujících částic, jejich fyzikálně-chemických vlastností a využití. V poslední kapitole je přiblížena …moreAbstract:
The diploma thesis is focused on the preparation of emulsion gels based on Pickering emulsions stabilized with two types of particles, namely nanocrystalline cellulose (CNC) and sodium caseinate (CAS). The theoretical part of the work concentrates on the emulsions, their properties and preparation, and introduces also stabilizing particles, their physico-chemical properties and applications. In the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TATARKOVÁ, Lenka. \textit{Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/94dsew/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Tatarková, Lenka. Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Theses on a related topic
-
Srovnání částicových stabilizátorů pro Pickeringovy emulze
Valeriia Usynina -
Pickeringovy emulze pro enkapsulaci kurkuminu
Berenika Kočí -
Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid
Tereza Kunetková -
Emulze stabilizované komplexem protein polysacharid
Tereza Kunetková -
Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid
Tereza Kunetková -
Příprava emulzí s obsahem rybích olejů
Lenka Pučálková -
Oleogely a jejich potencionální použití v kosmetice a farmacii
Michaela Biskupová