Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného – Bc. Lenka Tatarková
Bc. Lenka Tatarková
Master's thesis
Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného
Preparation and Properties of Emulsion Gels Based on Cellulose Nanocrystals and Sodium Caseinate
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na přípravu emulzních gelů z Pickeringových emulzí stabilizovaných dvěma typy částic, a to nanokrystalickou celulózou (CNC) a kaseinátem sodným (CAS). Teoretická část se zabývá obecnými charakteristikami emulzí, jejich vlastnostmi a přípravou. Dále zpracovává tematiku stabilizujících částic, jejich fyzikálně-chemických vlastností a využití. V poslední kapitole je přiblížena …viacAbstract:
The diploma thesis is focused on the preparation of emulsion gels based on Pickering emulsions stabilized with two types of particles, namely nanocrystalline cellulose (CNC) and sodium caseinate (CAS). The theoretical part of the work concentrates on the emulsions, their properties and preparation, and introduces also stabilizing particles, their physico-chemical properties and applications. In the …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TATARKOVÁ, Lenka. \textit{Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/94dsew/.
Jak správně citovat práci
Tatarková, Lenka. Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání částicových stabilizátorů pro Pickeringovy emulze
Valeriia Usynina -
Pickeringovy emulze pro enkapsulaci kurkuminu
Berenika Kočí -
Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid
Tereza Kunetková -
Emulze stabilizované komplexem protein polysacharid
Tereza Kunetková -
Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid
Tereza Kunetková -
Příprava emulzí s obsahem rybích olejů
Lenka Pučálková -
Oleogely a jejich potencionální použití v kosmetice a farmacii
Michaela Biskupová