Význam mléka a jeho složek ve výživě a ve vztahu k alergiím a intoleranci. – Petra Dědinová
Petra Dědinová
Bakalářská práce
Význam mléka a jeho složek ve výživě a ve vztahu k alergiím a intoleranci.
The importance of milk components in the diet and in relation to allergies and intolerance.
Anotace:
Mléko se řadí ve výživě člověka mezi významnou součást stravy díky bohatému zastoupení lipidů, cukrů (laktóza) a bílkovin, které slouží jako stavební látky a zdroj energie. V mléce se dále vyskytují ve stopovém množství minerální látky, hormony, vitaminy, esenciální mastné kyseliny, enzymy a dusíkaté látky. Mléčný cukr, laktóza, je ojedinělý sacharid, který má vedle energetického významu zvláštní roli …víceAbstract:
Milk represents an important part of human nutrition because of its rich amount of lipids, carbohydrates (lactose) and proteins that are used by body as building material and energy source. The other components of milk are presented in a trace amount such as mineral substances, hormones, vitamins, essential fatty acids, enzymes and nitrogenous substances. Milk sugar, a lactose, is an unique carbohydrate …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Milena Bušová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DĚDINOVÁ, Petra. \textit{Význam mléka a jeho složek ve výživě a ve vztahu k alergiím a intoleranci.}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/95yvxr/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Effect of calving season and parity of lactation on milk production in Holstein cattle at the farm in South Moravian region
Olagoke Omoniyi Falade -
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Rizika deficitu mikronutrientů u pacientů s alergií na bílkovinu kravského mléka
Veronika Spáčilová
Název
Vložil
Vloženo
Práva