Senzorické hodnocení sýrů holandského typu – Bára Bažantová
Bára Bažantová
Bakalářská práce
Senzorické hodnocení sýrů holandského typu
Sensory evaluation of Dutch-type cheeses
Anotace:
V bakalářské práci ,,Senzorické hodnocení sýrů holandského typu“ jsou probrány jednotlivé složky mléka a technologické požadavky na něj kladené, které jsou nezbytné pro výrobu sýrů. Skupina sýrů, která zahrnuje okolo pěti set druhů, je rozdělena podle svých vlastností nebo postupu výroby do příslušných kategorií. Sýry holandského typu jsou jedny z nejvíce produkovaných po celém světě a mezi jejich …víceAbstract:
ABSTRACTIn the bachelor thesis ,,Sensory evaluation of Dutch-type cheeses“ are discussed the components of milk and its technological requirements, which are essential for cheese production. The group of cheeses, which includes about 500 varieties, is classified here according to its characteristicts or production process into the appropriate categories. Dutch-type cheeses are ones of the most produced …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Lenka Gregorová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Quality evaluation of cold-pressed hemp seed oil of industrial hemp varieties (Cannabis sativa L.)
Rebeka Hadlová -
Evaluation of drying efficiency of two innovative Tent Solar Dryers for food processing
Daniel Braniš -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Porovnání vín školených v různých sudech typu barrique.
Jan Dřímal -
Sledování změn piva plzeňského typu
Petra KLIMEŠOVÁ -
Využití nízkodohřívaných sýrů holandského typu v české a evropské kuchyni
Barbora Koudelková -
Vývoj nového typu nápoje na bázi sladké syrovátky
Daniel Bernt