Zákaz dvojí kvality potravin – Mgr. Barbora Šindelářová
Mgr. Barbora Šindelářová
Diplomová práce
Zákaz dvojí kvality potravin
Prohibition of Dual Food Quality
Anotace:
Diplomová práce se zabývá zákazem dvojí kvality potravin. Nejdříve definuje pojem dvojí kvalita potravin, zabývá se kritickým zhodnocením implementace novely směrnice 2005/29/ES o nekalých obchodních praktikách vůči spotřebitelům na vnitřním trhu do zákona o ochraně spotřebitele a do zákona o potravinách a tabákových výrobcích. Následně rozebírá pátou verzi pracovního materiálu Státní zemědělské a …víceAbstract:
This thesis is focused on prohibition of dual food quality. Firstly, it defines the concept of dual food quality, provides a critical evaluation of implementation of the Amendment to Directive 2005/29/EC concerning unfair business-to-consumer commercial practices in the internal market into the Consumer Protection Act and the Act on Foodstuffs and Tobacco Products. Secondly, the thesis analyses the …víceKlíčová slova
Dvojí kvalita potravin zákon o potravinách a tabákových výrobcích Státní zemědělská a potravinářská inspekce pracovní materiál SZPI ke kontrole dvojí kvality potravin kvalita potravin klamání spotřebitelů Double food quality Act on Foodstuffs and Tobacco Products Czech Agriculture and Food Inspection Authority CAFIA working material for control of dual quality of foodstuff food quality misleading of consumers
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2023
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/wd3oi/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2023
- Vedoucí: doc. JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
- Oponent: doc. JUDr. Josef Kotásek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Právnická fakultaMasarykova univerzita
Právnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Právo a právní věda / Právo
Práce na příbuzné téma
-
Internal controls as a tool of effective corporate governance: impact of implementation of a set of internal controls on financial performance of the business. Evidence from Cameroon
Foreke Azonwoh -
Design and fabrication of magnetic nanoparticles for the control of biochemical systems
Ayse Beyza Aysan -
Vybraná aditiva ve stravě dětí školního věku a tvorba výukového materiálu Chemie ve výživě
Jitka Poláchová -
Právní aspekty dvojí kvality potravin
Andrea Prouzová -
Návrh řešení dvojí kvality potravin pomocí technologie Blockchain
Martin Kopec -
Dvojí kvalita potravin - právní a ekonomické aspekty
Radka Kvasničková -
Dvojí kvalita potravin
Veronika Ondruchová -
Spotřebitelské vnímání kvality potravin
Anna Pozlerová