Mgr. Barbora Šindelářová

Diplomová práce

Zákaz dvojí kvality potravin

Prohibition of Dual Food Quality
Anotace:
Diplomová práce se zabývá zákazem dvojí kvality potravin. Nejdříve definuje pojem dvojí kvalita potravin, zabývá se kritickým zhodnocením implementace novely směrnice 2005/29/ES o nekalých obchodních praktikách vůči spotřebitelům na vnitřním trhu do zákona o ochraně spotřebitele a do zákona o potravinách a tabákových výrobcích. Následně rozebírá pátou verzi pracovního materiálu Státní zemědělské a …více
Abstract:
This thesis is focused on prohibition of dual food quality. Firstly, it defines the concept of dual food quality, provides a critical evaluation of implementation of the Amendment to Directive 2005/29/EC concerning unfair business-to-consumer commercial practices in the internal market into the Consumer Protection Act and the Act on Foodstuffs and Tobacco Products. Secondly, the thesis analyses the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
  • Oponent: doc. JUDr. Josef Kotásek, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Právnická fakulta