Mikrobiologie mléka a sýrů vyráběných na farmách – Kristýna Nedomová
Kristýna Nedomová
Bakalářská práce
Mikrobiologie mléka a sýrů vyráběných na farmách
Microbiology of milk and cheese produced on farms
Anotace:
Bakalářská práce shrnuje poznatky o mikrobiologii mléka a sýrů vyráběných na farmách. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. Literární rešerže je zaměřena na jednotlivé mikroorganismy, které jsou důležité z technologického hlediska. Dále pak práce popisuje nežádoucí mikroorganismy a uvádí opatření v boji proti nim. Experimentálně byly stanoveny vybrané skupiny mikroorganismů − celkový počet …víceAbstract:
Bachelor thesis summarizes the findings of the mikrobiology of milk and cheese produced on farms. The work includes theoretical and practical part. Literature review is focused on partikula rmicroorganisms, which are important from a technological point of view. Furthermore, the thesis describes the undesirable microorganisms andit presents the measures to fight with them.Were determined experimentally …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Degradace polycyklických aromatických uhlovodíků půdními mikroorganismy
Zuzana Dvořáková -
Produkce povrchově aktivních látek bioloužicími mikroorganismy
Matěj Masař -
Vliv nanočástic oxidu ceričitého na sladkovodní mikroorganismy
Ondřej Mach -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová