Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin – Bc. Iva MOJŽÍŠOVÁ
Bc. Iva MOJŽÍŠOVÁ
Diplomová práce
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Antioxidant Capacity of Pregerminated Seeds of Grain
Anotace:
Diplomová práce se zabývá obsahem antioxidační kapacity, celkovým obsahem polyfenolů a minerálních látek ve vybraných druzích naklíčených semen zrnin. Teoretická část pojednává o procesu klíčení semen, jejich postupech a stručně charakterizuje zvolené druhy obilovin a zeleniny. Zaměřuje se na jejich obsahové látky před a během klíčení, zejména na antioxidanty a jejich příznivé účinky na lidský organismus …víceAbstract:
This thesis deals with the content of antioxidant capacity, total content of polyphenols and minerals in selected species of grain sprouted seeds. The theoretical part discusses the process of seed germination, their practices and briefly describes selected types of cereals and vegetables. It focuses on the content of the substance before and during germination,especially in antioxidants and their …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MOJŽÍŠOVÁ, Iva. Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů
Edita Vavrečková -
Změny v celkové antioxidační kapacitě séra u depresivní poruchy
Pavla Havlíková -
Vliv struktury elicitinů na změny v antioxidační kapacitě u tabákových buněk
Jakub FOLDYNA -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Biologicky aktivní látky v pivu a vínu
Karolína Mašková -
Obsahové látky v hlízách jakonu (Smallanthus sonchifolius)
Kristina Heřmanová -
Antioxidační vlastnosti naklíčených semen
Silvie ZERZÁŇOVÁ