Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin – Martin Liška
Martin Liška
Bakalářská práce
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Antioxidants and antioxidant activity in selected types of cereals
Anotace:
Fuknce antioxidantů spočívá v minimalizaci oxidačního poškození a způsobilosti podporovat imunitní systém v lidském organismu. V tomto směru hraje právě složení potravy zásadní roli, protože člověk přijímá antioxidanty především v ovoci, zelenině, obilovinách, čaji a např. víně. Jejich dostačující příjem potravou koreluje se snížením rizika vzniku kardiovaskulárních onemocnění, aterosklerózy, některých …víceAbstract:
The function of antioxidant sis to minimize oxidative damage and the ability to support the immune systém in the human body. In this respect, the composition of the food plays and essential role, as one accepts antioxidants, especially in fruits, vegetables, cereals, tea and wine. Sufficient food intake correlates with a reduction in the risk of developing cardiovascular disease, atherosclerosis, some …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LIŠKA, Martin. \textit{Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/9tlbwg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Antioxidant activitiy of kolaviron, complex of biflavonoids from Garcinia kola
Barbora Šírová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Karoteny a karotenoidy v obilovinách a pekárenských výrobcích
Tereza Kuchynková
Název
Vložil
Vloženo
Práva