Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně – Ing. Jiří Holakovský
Ing. Jiří Holakovský
Bakalářská práce
Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
The ways to increase and decrease the content of the acids in wine
Anotace:
Práce se zabývá problematikou snižování a zvyšování kyselin ve víně. V práci jsou popsány jednotlivé významné kyseliny, kterých se jednotlivé zásahy týkají. Je také popsán legislativní rámec vymezující tyto povolené enologické zásahy. V poslední části práce jsou popsány jednotlivé metody a jejich popis provedení pro dosažení požadovaného zásahu do množství kyselin ve víně.Abstract:
Thesis is focused on reducing and increasing acids in wine. The thesis describes various important acids, which relate to various interventions. It also describes the legislative framework defining these authorized oenological interventions. The last part describes various methods and their descriptions execution to achieve the desired intervention in the amount of acids in the wine.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš
- Oponent: Jiří Těthal, Mgr. Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Izolace, identifikace a charakterizace mikroflóry vína a vybraných potravin
Hana Šuranská -
Amino acid type prediction problem in biological nuclear magnetic resonance
David Porteš -
The role of hyaluronic acid in the development of peritoneal fibrosis and adhesions
Anna Kocurková -
Role of lithocholic acid-induced cell signalling in oesophageal cancer progression model
Ashita Singh -
Technology of monofilamentous fibers based on oxidized hyaluronic acid
Jiří Běťák -
Auto-Encoding Amino Acid Sequences with LSTM
Markus PROMBERGER -
Effect of coffee preparation on the contents of caffeine and chlorogenic acid
Marek Gawlik -
Amino Acid Distributions at Oligomeric Membrane Protein Interfaces
Anna DRECHSLEROVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva