Ing. Jiří Holakovský

Bakalářská práce

Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně

The ways to increase and decrease the content of the acids in wine
Anotace:
Práce se zabývá problematikou snižování a zvyšování kyselin ve víně. V práci jsou popsány jednotlivé významné kyseliny, kterých se jednotlivé zásahy týkají. Je také popsán legislativní rámec vymezující tyto povolené enologické zásahy. V poslední části práce jsou popsány jednotlivé metody a jejich popis provedení pro dosažení požadovaného zásahu do množství kyselin ve víně.
Abstract:
Thesis is focused on reducing and increasing acids in wine. The thesis describes various important acids, which relate to various interventions. It also describes the legislative framework defining these authorized oenological interventions. The last part describes various methods and their descriptions execution to achieve the desired intervention in the amount of acids in the wine.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš
  • Oponent: Jiří Těthal, Mgr. Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 9u0brx 9u0brx/2
11. 5. 2015
Složky
Soubory
Halíčková, K.
11. 5. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.