Bc. Daniela Nagyová

Diplomová práce

Cestoviny z pohľadu nutričného terapeuta

Pasta from the perspective of the dietitian
Abstract:
This diploma thesis deals with the nutritional composition of pasta and the effect of pasta consumption on human health, especially on body weight, glucose and lipid metabolism. The theoretical part of this thesis describes the various types of pasta and compares their nutritional value. This part also deals with the beneficial effects of pasta and the potential health risk associated with pasta consumption …více
Abstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá nutričným zložením cestovín a účinkom konzumácie cestovín na zdravie človeka, najmä na telesnú hmotnosť, metabolizmus glukózy a lipidov. Teoretická časť diplomovej práce popisuje jednotlivé druhy cestovín a porovnáva ich výživovú hodnotu. Táto časť sa tiež zaoberá priaznivými účinkami cesto-vín a potenciálnymi zdravotnými rizikami spojenými s konzumáciou cestovín. Praktická …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 6. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 9. 2021
  • Vedoucí: Mgr. Lenka Slobodníková
  • Oponent: Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční specialista