Stanovení nutričních parametrů obilovin, jejich stravitelnost a vzájemné korelace – Bc. Veronika Konečná
Bc. Veronika Konečná
Master's thesis
Stanovení nutričních parametrů obilovin, jejich stravitelnost a vzájemné korelace
Determination of Nutritional Parameters of Cereals, their Digestibility and Correlation
Abstract:
Diplomová práce se věnuje stanovení základních nutričních parametrů netradičních druhů obilovin, konkrétně netradičních druhů pšenice, rýže s černými a červenými obalovými vrstvami a miličce habešské. Ve vzorcích byl stanoven obsah vlhkosti(sušiny, popela, škrobu,hrubých bílkovin, neutrálně-detergentní vlákniny a hrubé vlákniny. Byla stanovena antioxidační aktivita metodou s ABTS a DPPH a celkový obsah …moreAbstract:
The diploma thesis is devoted to determination of basic nutritional parameters nontraditional types of cereals, particularly non-traditional type of wheat, red or black rice and Eragrostis tef. The moisture content (dry basis), ash, starch, crude protein, neutraldetergent fiber and crude fibre were determined. Antioxidant activity was provided with ABTS and DPPH radicals and its results were put into …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KONEČNÁ, Veronika. \textit{Stanovení nutričních parametrů obilovin, jejich stravitelnost a vzájemné korelace}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/9yz76o/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Konečná, Veronika. Stanovení nutričních parametrů obilovin, jejich stravitelnost a vzájemné korelace. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Adéla Antošová -
Vliv stáří a infekčního tlaku na obsah fenolických látek u rajčete
Tereza Heinrichová -
Vplyv spracovania čučoriedok na obsah biologicky aktívnych látok
Viktória Balaščáková -
Vliv kuchyňských úprav na obsah fenolických látek v petrželi zahradní (Petroselinum crispum)
Sylva RAJDLÍKOVÁ -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová -
Obsah kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu "microgreens"
Michaela Suchyňová -
Vliv technologických úprav na obsah bioaktivních látek u rostlin rodu Aronia a Sorbus
Anežka Šuráňová -
Hodnocení vlivu odrůdy na obsah betalainových barviv v bulvách salátové řepy
Anežka AUEROVÁ