Tomáš Kučera
Bakalářská práce
Vinařská obec Vrbice
Wine village Vrbice
Anotace:
Tuto bakalářskou práci jsem zaměřil na vinařskou obec Vrbice, zmiňuji její historii, viniční tratě a odrůdy révy vinné, které se zde pěstují. Zaměřil jsem se také na klimatické a půdní podmínky. Dále jsou zde popsány typické odrůdy pro danou lokalitu a místní pěstitelé a vinaři. V závěru jsou přiložené chemické a senzorické analýzy vybraných vzorků vín.Abstract:
The Bachelor thesis is focusing on wine village Vrbice, its history, wine yards, climatological and geological parameters. There are also described typical varieties for the location and local growers and winemakers. The chemical and sensory analysis of samples is attached at the end of thesis.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
- Oponent: Božena Průšová, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Analýza oblíbenosti spotřeby vín s označením VOC Modré Hory
Ondřej Rozlílek -
Charakteristika a specifika VOC Modre hory
Peter Michalík -
Marketing management apelačních vín v ČR se zaměřením na VOC MODRÉ HORY a VOC PÁLAVA
Lucie Šimonová -
Sledování vybraných analytických parametrů vín VOC MODRÉ HORY a VOC PÁLAVA
Jan Šlancar -
Dopady koronavirové krize na vinaře sdružené ve VOC Modré Hory
Lukáš Melichar -
Charakteristika a specifika VOC Modré hory
Lukáš Sadílek -
Vliv komerčně dostupných kvasinek na odrůdu Frankovka z VOC Modré hory
Jakub Peško -
Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory
David Klaudy