Bc. Barbora VOLDÁNOVÁ

Bakalářská práce

Vliv přídavku pektinů a vybraných monosacharidů na vybrané charakteristiky tavených sýrů

The effect of addition of pectins and monosaccharides on a selected charakteristics of processed cheese
Anotace:
Cílem této práce bylo zkoumat vliv různých přídavků monosacharidů (glukosy, fruktosy a galaktosy) na tvorbu gelu neesterifikovaného pektinu, který byl přidáván do modelového taveného sýra s obsahem 40% w/w sušiny a 50 % w/w tuku v sušině. V práci byly analyzovány a srovnány tyto vzorky: kontrolní vzorek, vzorky s přídavkem 0,2 nebo 0,4% w/w pektinu, vzorky s přídavkem 1% w/w monosacharidů a vzorky …více
Abstract:
The scope of this study was to investigate the influence of various solid cosolutes (glucose, fructose, galactose) on gelation of non-esterified pectin which was included in model processed cheese with 40% w/w dry matter and 50% w/w fat in dry matter. In the work, there were analyzed and compared following samples: the control samples, samples with 0,2 or 0,4% w/w of pectin, samples with 1% w/w of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor: 7824

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 18. 6. 2008
  • Vedoucí: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VOLDÁNOVÁ, Barbora. Vliv přídavku pektinů a vybraných monosacharidů na vybrané charakteristiky tavených sýrů. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.