Kateřina Bůžková
Bachelor's thesis
Úloha mlezivové výživy v odchovu telat
The role of colostral nutrition in dairy calves´ rearing
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá významem a úlohou mlezivové výživy v odchovu telat ve stádech dojeného skotu. Věnuje se popisu fyziologie telat a problematice pasivní a aktivní imunity, dále faktorům ovlivňujícím imunologickou a mikrobiální kvalitu mleziva, faktorům ovlivňujícím absorpci mateřských protilátek apod. Poté se práce zaměřuje na možnosti kontroly a testování kvality mleziva (refraktometr, kolostroměr …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the role and importance of colostrum nutrition in calf rearing in dairy cattle herds. There is the description of calf physiology and passive and active immunity issues, factors affecting the immunological and microbiological quality of colostrum, factors influencing the absorption of maternal antibodies and so on. Afterwards, the thesis focuses on the possibilities of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Luděk Stádník, Ph.D.
- Reader: Jaromír Ducháček, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BŮŽKOVÁ, Kateřina. \textit{Úloha mlezivové výživy v odchovu telat}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/a1ba9k/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Animal Science / Animal Science
Theses on a related topic
-
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková -
Mikrobiologická kvalita vzduchu ve větracích systémech obytných budov
Barbora Dvořáková -
Mikrobiologická kvalita jogurtů
Adéla Filipová -
Mikrobiologická kvalita raw tyčinek
Jakub Rydval -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj
Kateryna Bezborodová -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu
Klára Sochorová -
Monitoring a management pasivní imunity telat a kvality mleziva u dojeného skotu
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights