Úloha mlezivové výživy v odchovu telat – Kateřina Bůžková
Kateřina Bůžková
Bakalářská práce
Úloha mlezivové výživy v odchovu telat
The role of colostral nutrition in dairy calves´ rearing
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá významem a úlohou mlezivové výživy v odchovu telat ve stádech dojeného skotu. Věnuje se popisu fyziologie telat a problematice pasivní a aktivní imunity, dále faktorům ovlivňujícím imunologickou a mikrobiální kvalitu mleziva, faktorům ovlivňujícím absorpci mateřských protilátek apod. Poté se práce zaměřuje na možnosti kontroly a testování kvality mleziva (refraktometr, kolostroměr …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the role and importance of colostrum nutrition in calf rearing in dairy cattle herds. There is the description of calf physiology and passive and active immunity issues, factors affecting the immunological and microbiological quality of colostrum, factors influencing the absorption of maternal antibodies and so on. Afterwards, the thesis focuses on the possibilities of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Luděk Stádník, Ph.D.
- Oponent: Jaromír Ducháček, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková -
Mikrobiologická kvalita vzduchu ve větracích systémech obytných budov
Barbora Dvořáková -
Mikrobiologická kvalita jogurtů
Adéla Filipová -
Mikrobiologická kvalita raw tyčinek
Jakub Rydval -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj
Kateryna Bezborodová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu
Klára Sochorová -
Monitoring a management pasivní imunity telat a kvality mleziva u dojeného skotu
Název
Vložil
Vloženo
Práva