Bc. Lucie Prášková
Master's thesis
Jak na mikroby
Let s fight microbes
Abstract:
Mikroorganismy se díky své schopnosti přežívat nepříznivé podmínky vyskytují téměř všude. Některé člověku neškodí, jiné s ním žijí v symbióze, další jsou pro něj patologické. Projekt „Jak na mikroby“ mapuje a snaží se prohloubit znalosti žáků základních škol a studentů středních škol právě v oblastech týkajících se mikrobů. Na pěti stanovištích se zabývá mikroorganismy pro lidské tělo prospěšnými, …moreAbstract:
Thanks to the ability to survive life unsupportable conditions, microorganisms occur almost everywhere. Some do no harm to people, others live in symbiosis with us and some are pathological. Project called „Let’s fight microbes“ conducts a survey of the knowledge of primary and secondary school children in the areas dealing with microbes and tries to deepen this knowledge. There are five stands concerning …moreKeywords
Zuby zubní kaz alimentární onemocnění prevence alimentárních onemocnění hygiena rukou mikrobiom antibiotika probiotika prebiotika fermentace fermentované potraviny Teeth tooth decay foodborne illness foodborne illness prevention hand hygiene microbiome antibiotics probiotics prebiotics fermentation fermented food
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2015
Identifier:
https://is.muni.cz/th/tgx1h/
Thesis defence
- Date of defence: 17. 6. 2015
- Supervisor: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
- Reader: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Prevence alimentárních nákaz v ošetřovatelství
Marie-Anna Kopřivová -
Prevence alimentárních nákaz v lůžkových zařízeních
Tereza Maryšková -
PREVENCE ALIMENTÁRNÍCH NÁKAZ A VYHODNOCENÍ REŽIJNÍCH NÁKLADŮ V
Arne Žurek -
Mládeží uplatňovaná prevence vybraných alimentárních nákaz v regionu Milevsko
Lucie VINKLEROVÁ -
Vybraní paraziti koní, jejich léčba a prevence
Viktorie Špičková -
Campylobacter a Salmonella jako původci alimentárních onemocnění
Kristina Hartmanová -
Mikroorganismy jako původci alimentárních onemocnění
Marek Hloch -
Mikroorganismy jako původci alimentárních onemocnění
Marek Hloch