Produkce biogenních aminů v přírodním sýru – Natálie Ogurková
Natálie Ogurková
Bakalářská práce
Produkce biogenních aminů v přírodním sýru
Production of Biogenic Amines in Cheese
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo posoudit možnosti snížení obsahu biogenních aminů v sýrech za použití vybraných druhů mikroorganizmů. Pro tento účel byly vyrobeny modelové šarže sýrů typu gouda (1 šarže kontrolní, 1 šarže s producentem biogenních aminů a 2 šarže s odlišným potenciálním degradérem biogenních aminů), u kterých byl v průběhu 3 měsíčního zrání pozorován vliv použité kultury na obsah biogenních …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to evaluate possibilities of the reduction of biogenic amines in cheese by using the chosen kinds of microorganism. The model batches of the cheese like gouda-cheese have been made for this purpose (1 control batch, 1 batch with a producer of the biogenic amines, 2 batches with the different potential degrader of biogenic amines), where an effect of the used culture …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ogurková, Natálie. Produkce biogenních aminů v přírodním sýru. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Radka FLASAROVÁ -
Současné stanovení vybraných volných aminokyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie
Tomáš VAVŘÍK -
Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína
Barbora IVIČIČOVÁ -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
Jana Žáková -
Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek
Zuzana Haasová