Sortiment bezlepkových potravin v provozovnách rychlého občerstvení – MUDr. Bc. Pavla Dolanská
MUDr. Bc. Pavla Dolanská
Master's thesis
Sortiment bezlepkových potravin v provozovnách rychlého občerstvení
The assortment of gluten-free goods in fast-food restaurants
Abstract:
Celiakie a další onemocnění asociovaná s lepkem jsou v posledních letech stále více diskutované téma, stejně jako s nimi spojená bezlepková dieta, která je zatím jedinou možnou léčbou těchto onemocnění. Sortiment bezlepkových produktů se tedy sice neustále vyvíjí a rozšiřuje, přesto se výběr těchto pokrmů v segmentu rychlého občerstvení pro pacienty zdá stále nedostatečný, neplnohodnotný či rizikový …moreAbstract:
Celiac disease and other gluten-associated diseases have been an increasingly discussed topic in recent years, just as gluten-free diet, which is currently the only possible treatment for these diseases. The range of gluten-free goods is constantly evolving and expanding, but the selection of gluten-free dishes in the fast-food restaurants still seems to be insufficient, incomplete or risky in gluten …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DOLANSKÁ, Pavla. \textit{Sortiment bezlepkových potravin v provozovnách rychlého občerstvení}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/a1vydi/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Nabídka stravovacích zařízení pro zákazníky s intolerancí lepku v oblasti Domažlice.
Lucie Mlezivová -
Intolerance lepku a její dopad na lidský organismus
Simona Sedláková -
Potravinová alergie a intolerance na lepek
Eva Badinková -
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Bezlepková dieta - realita v restauračních zařízeních
Miroslava KUCHAŘOVÁ -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita ve školních zařízeních
Marie JIRÁČKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita v obchodech zdravé výživy
Veronika BLAŽKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights