Mgr. Miroslav Šibrava

Bakalářská práce

Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený

Effect of the chosen production technology on the substance composition of wine of the Traminer variety.
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivem vybrané technologie výroby na látkové složení se zaměřením na fenolické a volatilní látky ve víně z odrůdy Tramín červený. V teoretické části se práce zabývá chemickým složením hroznů, chemickým složením vína a vybranými technologickými postupy. V experimentální části je popsán původ suroviny a jednotlivé technologické postupy při výrobě vína. Dále je provedena chemická …více
Abstract:
The Bachelor's thesis looks at the influence of selected production technology on the substance composition, focusing on phenolic and volatile substances in wine of the Traminer variety. In the theoretical part, the work deals with the chemical composition of the grapes, the chemical composition of the wine and selected technological processes. The experimental part describes the origin of the raw …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta