Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí. – Marie Škubníková
Marie Škubníková
Bakalářská práce
Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí.
Milk Gels produced from Powder Mixtures
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo vyzkoušet, zda dochází k enzymatickému srážení u sušeného odstředěného mléka, jehož vlastnosti se během sušení mění. V laboratorních podmínkách byly vyzkoušeny různé surovinové skladby pomocí zkumavkových pokusů. Na základě těchto pokusů byla vybrána ta nejvhodnější skladba, u které byla provedena reologická ana-lýza pomocí dynamické oscilační reometrie. Z výsledků bylo …víceAbstract:
The aim of the bachelor thesis was to test whether the enzymatic precipitation occurs in the skimmed milk powder whose properties change during drying. In the laboratory conditions, various raw material compositions were tested using test tubes. Based on these experi-ments, the most suitable composition was selected for rheological analysis using dynamic oscillation rheometry. From the results, it …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Škubníková, Marie. Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí.. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Dotační politika v mléčném sektoru - Program školní mléko
Eva Rychlíková -
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Atraktivní nezrající sýr - projekt pro školní poloprovoz
Lucie Slančíková -
Sýr jako dárkový předmět
Pavel NOVÁK -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková