Vliv životního stylu na tělesnou hmotnost seniorů – Radomíra VILIŠOVÁ
Radomíra VILIŠOVÁ
Bakalářská práce
Vliv životního stylu na tělesnou hmotnost seniorů
Influence of Lifestyle on Body Mass Seniors
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je porovnat hmotnost dvou skupin seniorů v závislosti na jejich stravování a současném způsobu života. Prvou skupinu respondentů tvoří senioři žijící doma, v přirozeném sociálním prostředí, druhou skupinu seniorů tvoří obyvatelé Domova pro seniory. Průzkumné šetření prováděné v rámci přípravy této práce zjišťovalo: Jaké je stravování obou skupin seniorů, zda se liší výživové …víceAbstract:
The aim of this thesis is to compare the weight of two senior groups which is connected with their diet and lifestyle. The first group is made by seniors living at home and the second group is made by seniors from retirements homes. This thesis describes the diet and eating habits of both groups, it considers quality and quantity of food they eat in connection with their weight.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2011
Zveřejnit od: 28. 4. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2011
- Vedoucí: Mgr. Soňa Bocková
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VILIŠOVÁ, Radomíra. Vliv životního stylu na tělesnou hmotnost seniorů. Ostrava, 2011. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 28.4.2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 4. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Ošetřovatelství / Všeobecná sestra
Práce na příbuzné téma
-
Inovace bojových dávek potravin pro AČR a krizové situace
Daniel Benda -
Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech.
Eliška PŠENČÍKOVÁ -
Vliv podmínek chovu lososovitých ryb na jejich nutriční hodnotu a vnitřní prostředí
Michal Urban -
Výroba bezlepkových sušenek s netradiční surovinovou skladbou a stanovení jejich nutriční hodnoty
Kateřina Matějková -
Nutriční hodnota vybraných rybích výrobků s vyšším obsahem polyenových kyselin a jejich dietologické hodnocení
Katsiaryna Hermanovich -
Nutriční hodnota vybraných rybích výrobků a jejich dietologické hodnocení
Václava Susan Holinková -
Světová produkce sýrů a jejich párování v gastronomii.
Ema Palíková -
Stravovací zvyklosti žáků ZŠ a SŠ s ohledem na konzumaci mléka a mléčných výrobků a informovanost žáků o jejich nutriční hodnotě
Pavlína ŠVECOVÁ