Vliv délky kontaktu rmutu na parametry oranžových vín – Bc. Vladimír Škrábek
Bc. Vladimír Škrábek
Master's thesis
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry oranžových vín
Influencing orange wines parameters different time periods of must maceration
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá tématem macerace oranžových vín. Zejména pak jak dlouhá macerace je pro oranžová vína nejvhodnější.Teoretická část se zabývala výrobou oranžových vín a jejich historií. Byla zde také uvedena výroba těchto vín z Gruzie, která je považována za průkopníka oranžových vín. Dále se věnovala maceraci, co to je a jaké látky se dají ze slupek a semínek do vína dostat. Byli zde …moreAbstract:
This diploma thesis deals with a topic of maceration of orange wines. In particular, how long the maceration is most suitable for orange wines.The theoretical part deals with a production of orange wines and their history. There is also described the production of these wines from Georgia, which is considered a pioneer of orange wines. There is also description of maceration and what substances can …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Michal Kacetl, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Izolace fenolických látek z Morus alba a jejich možné využití v topické aplikaci
Helena Cagašová -
Oranžová vína
Filip Lutzký -
Obsahy polyfenolů v bílých a oranžových vínech
Eliška Faitová -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml -
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek -
Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín
Tadeáš Teplý -
Vliv předfermentační macerace na kvalitu bílých vín
Ondřej Klobása -
Vliv macerace rmutu pří výrobě rosé vín
Libuše Vrbová