Je zdravější rostlinný nebo živočišný tuk? – Markéta LENIKUSOVÁ
Markéta LENIKUSOVÁ
Bachelor's thesis
Je zdravější rostlinný nebo živočišný tuk?
Is It Healthier Vegetable or Animal Fat?
Abstract:
Bakalářská práce popisuje rostlinné a živočišné tuky, vymezuje rozdíly mezi jednotlivými druhy tuků. Ukazuje na jejich využití z hlediska gastronomického, tak jejich vliv na lidský organizmus. Jsou popsány zdroje mastných kyselin a obsahy cholesterolu.Abstract:
This bachelor theme describe the vegetable and animal fats, defines the differences between type of fats. It show on their recovery from a gastronomicaly view and their effect on the human organism. They´re describing sources of fatty acits and cholesterol contents.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
LENIKUSOVÁ, Markéta. Je zdravější rostlinný nebo živočišný tuk?. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Vliv kombinace kyseliny kaprinové a kyseliny laurové s dusičnany na bachorovou fermentaci a produkci metanu in vitro
Pavla Krausová -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Syntéza peptidů s potenciální afinitou k cholesterolu a studium jejich vazebné afinity v modelu buněčné stěny obsahujícím cholesterol
Aneta Nezmeškalová -
Effects of nut consumption on the reduction of LDL "bad" cholesterol
Bulanbek Zhekshenbekov -
Subcellular insight into cholesterol-mediated proliferation of the tick cell line
Sára KROPÁČKOVÁ -
Zabřezávání dojnic inseminovaných dávkami obohacenými o LDL cholesterol
Anna Sedláková -
Cholesterol a žlučové kyseliny v metabolismu lipidů
Anna Brzáková