Výživa a stravovací návyky žáků středních škol – Bc. Hana Ležáková
Bc. Hana Ležáková
Master's thesis
Výživa a stravovací návyky žáků středních škol
Nutrition and eating habits of pupils in secondary schools
Abstract:
Diplomová práce se zabývá výživou a stravovacími návyky žáků středních škol. Teoretická část vysvětluje pojmy z oblasti výživy, energetickou bilanci, výživová doporučení a popisuje zjištění nutričního stavu. Práce se dále zabývá skladbou potravy, vznikem a možnostmi léčby celiakie a intolerance laktózy. Poslední kapitola pojednává o alternativních výživových stylech. Praktická část shrnuje výsledky …moreAbstract:
Diploma thesis is focused on the nutrition and eating habits of pupils at secondary schools. I n the teoretical part I describe concepts of the nutrition, energy balance, nutritional recommendation and the detection of nutritional state describtion. Diploma thesis is focused on composition of the food, origin and posibilities of treatment of celiac and lactose intolerance. The last chapter is focused …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2012
Identifier:
https://is.muni.cz/th/qxr66/
Thesis defence
- Date of defence: 22. 5. 2012
- Supervisor: Mgr. Jana Gajdošová
- Reader: RNDr. Mgr. Alice Prokopová, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasaryk University
Faculty of EducationMaster programme / field:
Teacher Training for Secondary Schools / Teacher Training of Specialized Subjects for Secondary Schools – Specialisation Commerce and Services
Theses on a related topic
-
Názory učitelů 1. – 5. ročníku ZŠ na výživový režim žáků
Eliška Nábělková -
The Czech Cuisine and Eating Habits from the Nutritional Point of View in the Socialism versus Now
Spillerová Spillerová -
Výběr potravin a stravovací zvyklosti osob s laktózovou intolerancí
Veronika VENKRBCOVÁ -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse