Mgr. Zdeněk Brunclík
Bakalářská práce
Nenasycené mastné kyseliny
Unsaturated fatty acids
Anotace:
BRUNCLÍK, ZDENĚK: Nenasycené mastné kyseliny. Bakalářská práce. Brno: MU FSpS, 2010. 45 stran. Cílem této práce je shrnout informace o nenasycených mastných kyselinách typu omega a přiblížit je širší veřejnosti. V práci jsou popsány především zdroje, funkce a vlivy nenasycených mastných kyselin typu omega na lidský organismus.Abstract:
BRUNCLÍK, ZDENĚK: Unsaturated fatty acids. Bachelor thesis. Brno: MU FSpS,2010. 45 pages. The aim of the work is summary of information about unsaturated fatty acids omega type and specifies this issue for wider public. In the work are described mainly sources, functions and influences of unsaturated fatty acids omega type for human organism.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/wy3g0/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2010
- Vedoucí: Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sportovních studiíBakalářský studijní program / obor:
Tělesná výchova a sport / Speciální edukace bezpečnostních složek
Práce na příbuzné téma
-
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Úloha kyseliny dokosahexaenové v regulaci apoptózy nádorových buněk tlustého střeva
Martin Krkoška -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková -
Nenasycené mastné kyseliny ve výživě člověka
Petra Šenkýřová -
Indukce apoptózy epiteliálních buněk tlustého střeva působením TRAIL (tumor necrosis factor-related apoptosis-inducing ligand) a kyseliny dokosahexaenové
Belma Skender -
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ -
Význam omega-3 a omega-6 mastných kyselin v rozvoji aterosklerózy
Eva Brandsteinová