Rozšíření a využití významných druhů rodu Lavandula – Kateřina NÁPLAVOVÁ
Kateřina NÁPLAVOVÁ
Bakalářská práce
Rozšíření a využití významných druhů rodu Lavandula
Distribution and Use of Significant Species of the Genus Lavandula L.
Anotace:
V této práci byly charakterizovány vybrané druhy a stručně popsány významné kultivary z rodu Lavandula L. Lavandula angustifolia Mill. se řadí k nejznámějším a nejrozšířenějším druhům. Její kříženec s L. latifolia Medik., tzv. lavandin je významný hlavně pro komerční účely, neboť má nejvyšší obsah vonných silic. Lavandula stoechas L. patří mezi méně odolné rostliny z hlediska přezimování, avšak z hlediska …víceAbstract:
The selected species and significant cultivars of the genus Lavandula L. were characterised and briefly described in this thesis. Lavandula angustifolia Mill. is one of the most common and the most spread of the species. The hybrid between L. angustifolia Mill. and L. latifolia Medik. is called lavandin. Lavandin is significant for commercial uses because it has the highest volume of essential oils …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 11. 2011
Zveřejnit od: 30. 11. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Tureček, PhD.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NÁPLAVOVÁ, Kateřina. Rozšíření a využití významných druhů rodu Lavandula. Ostrava, 2011. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.11.2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 11. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Systematická biologie a ekologie
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace výživy školkařských výpěstků levandule (Lavandula angustifolia Mill.)
Michal Štencel -
Variabilita obsahu a složení silic u vybraných druhů koření (Carum carvi L., Thymus vulgaris L., Lavandula angustifolia Mill.)
Tereza Čípková -
Vhodnost vybraného sortimentu Lavandula angustifolia k řezu a sušení
Natálie Nechvílová -
Vliv eneregetických rezerv na úspěšnost přezimování a reprodukční potenciál lýkožrouta smrkového (\kur{Ips typographus} (L.))
Eva BARTOŠOVÁ