Mgr. Lukáš Fidrich
Bachelor's thesis
Víno a mikroorganizmy
Wine and microorganisms
Abstract:
Microorganisms colonise all biotopes on Earth. Even a plant known as grapevine (Vitis vinifera) is not an exception. Wide range of bacteria, yeasts and microscopic filamentous fungi is present all over the plant, from the roots to the grape berries. As the most popular beverage made from the grapes, the wine is also primarily created by activity of unicellular eukaryotic microogranisms, yeasts. The …viacAbstract:
Mikroorganizmy osídľujú všetky biotopy na Zemi a ani celosvetovo známa rastlina vinič hroznorodý (Vitis vinifera) nie je výnimkou. Od koreňov až po bobule viniča sa nachádza široké spektrum baktérií, kvasiniek aj mikroskopických vláknitých húb. Taktiež aj víno, ako najobľúbenejší nápoj vyrábaný z bobúľ viniča, vzniká predovšetkým vďaka činnosti jednobunkových eukaryotických mikroorganizmov, kvasiniek …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/jtht0/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2014
- Vedúci: doc. RNDr. Miroslav Němec, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Experimental Biology / Special Biology
Práce na příbuzné téma
-
Mikroflóra spontánně kvašených piv
Agáta Horáková -
Fyziologická a patogenní mikroflóra kůže
Monika Muchová -
Mikroflóra dutiny ústní u ortodonticky léčených pacientů
Jaroslava Prchalová -
Vliv kvasinek na vývoj asimilovatelného dusíku během fermentace moštů révy vinné
Magdaléna Tomková -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine consuption trends
Viktoriya Nasypova -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Víno a párovanie vína s jedlom
Jakub Košút