Mgr. Lukáš Fidrich

Bakalářská práce

Víno a mikroorganizmy

Wine and microorganisms
Abstract:
Microorganisms colonise all biotopes on Earth. Even a plant known as grapevine (Vitis vinifera) is not an exception. Wide range of bacteria, yeasts and microscopic filamentous fungi is present all over the plant, from the roots to the grape berries. As the most popular beverage made from the grapes, the wine is also primarily created by activity of unicellular eukaryotic microogranisms, yeasts. The …více
Abstract:
Mikroorganizmy osídľujú všetky biotopy na Zemi a ani celosvetovo známa rastlina vinič hroznorodý (Vitis vinifera) nie je výnimkou. Od koreňov až po bobule viniča sa nachádza široké spektrum baktérií, kvasiniek aj mikroskopických vláknitých húb. Taktiež aj víno, ako najobľúbenejší nápoj vyrábaný z bobúľ viniča, vzniká predovšetkým vďaka činnosti jednobunkových eukaryotických mikroorganizmov, kvasiniek …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2014
  • Vedoucí: doc. RNDr. Miroslav Němec, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie